fbpx

איך לקבל עור מתוח בשלושה שלבים שונים

כשמביטים בך רואים את טקסטורת העור שלך, על פניו נראה האם העור רפוי או מתוח.

זה הזמן להעיר את העור.

לפני 14 שנה כשהייתי בגיל 35 נשים עצרו אותי ברחוב ושאלו האם עור החרסינה שלי אמיתי?

האם אני עוברת פרוצדורות על מנת לקבל עור כזה בהיר ומתוח?

והאמת שאלה היו השנים שבסך הכול מרחתי קרם עיניים, קרם לחות ובלילה קרם מחדש חומצות, ורצתי לטפל בילדים ובעניינים דחופים. כי למי בכלל היה זמן לשמור ולטפח את עור הפנים? בזמנו זה היה נראה לי עוד דבר מיותר!!!

 

“אך אם רק היו מסבירים לי” אמרה לקוחה שלי “כשהייתי בגיל 25 שכדאי וחשוב למצק לרענן לחדש לשדרג את העור על בסיס יומי בגיל צעיר, העור שלי היה נראה אחרת לחלוטין”.

“צודקת” עניתי לה.

אז אם אני בגיל 45 מאוחר מידיי עבורי? האם לא אוכל לשדרג את העור?

בכל גיל ניתן לשדרג את העור, אני מסבירה ללקוחה, משום שמדובר על רקמה חיה המוזנת מבפנים ומבחוץ רק שחשוב לערוך תיאום ציפיות בהתאם לגיל האישה.

ככול שהגיל עולה פעילות ההתחדשות מואטת. העור הופך דק, שביר, חסר לחות, זוהר וברק, שומן מתדלדל וחומצות אמינו העוזרות לתא להיבנות מחדש פועלות בקצב איטי אם בכלל.

כיום אני בת 51 והעור שלי עדין מתוח, עדין נשים מתקרבות אלי ושואלות האם אני מוזרקת.

לא! אני עונה.אבל אני פועלת, מחזקת, מזינה, מתפעלת, ממריצה, מהדקת, אני עושה את כל הפעולות הנכונות על מנת שהעור שלי ימשיך להראות בריא צעיר ורענן.

 

מה חשוב לנו לדעת:

האם די בלמרוח קרם, סרום או טיפות קסומות ממעין הנעורים על מנת לקבל עור פנים חלק הדוק וזוהר אתן שואלות?

האם מספיק ללכת לטיפול פנים אצל קוסמטיקאית אחת לחודש על מנת לקבל עור מתוח והדוק?

או מה אם אתקשר לרופא מזריק שיקבל אותי מחר ואזריק בוטוקס ונגמר הסיפור, אז יהיה לי עור מתוח הדוק וזוהר?

התשובה היא לא!

מכלול של גורמים מאוד מדויקים יעניקו לעור שלנו נראות בריאה, רעננה, זוהרת, בעל גוון אחיד ומתוח.

 

עור הפנים שלנו הינה מעטפת למערכת כל כך חכמה של כלי דם שרירים ועצבים המגינה על האיברים הפנימיים זאת רקמה חיה ונושמת.

לכן צריך לאמן לחטב לחזק ולהזין אותה.

יחד עם כך היא מושפעת מכלל המערכות השונות בגוף:

1. המוח – מצבי סטרס, לחץ, מחלישים את העור ושוברת את מעגל הקסמים של התחדשות ובניה לתאים. הסטרס גורם לשינויים בטמפרטורת הגוף (גלי חום/גלי קור).

פגיעות ורגישות לזיהומים, וירוסים.

שינויים גופניים: עליית לחץ דם, דופק מהיר, נשימה מואצת, התחממות הגוף, הסמקה/חיוורון, ופגיעה באיברים פנימיים.

הידעתן? במצב של הגנה, העור מתנהג כאילו הוא במצב דלקתי (הילחם וברח) ובאותם רגעים הוא משתמש בכל החומרי בניה והגנה שלו על מנת להגן על מה שיש ונותר ללא תחמושת, ללא חומרי הגנה ליום שאחרי.

2. ריאות – לב מוביל דם עשיר בחמצן חדש ומזון עתיר נוגדני חמצון אל כלי הדם ולרקמות להזנת התאים החדשים ולהתנהגות תקינה של העור.

3. מערכת העיכול מובילה ויטמינים מינרלים נוגדי חמצון פיטוכימיקלים, נוטריינטים אל התא על מנת שיקבל את כל חומצות האמינו לבניה מחדש.

4. מערכת השרירים – מעניקה את יכולת ההנעה, טונוס, ההבעה וחוזק השרירים בעומק העור.

 

בגילאי 35 ומעלה שלהי אנטי אייג’ינג אנחנו מתבגרות. הגוף מפסיק ליצר את חלבון הקולגן ורשת האלסטין, חומצה היאלורונית היא זאת שמעניקה לשכבות העמוקות חומר לחותן, עד לא מזמן הייתה בעור בדרך קבע בין התאים והעניקה לנו נפח לחותני גם היא לצערנו מצמצמת פעולתה עד הפסקה מלאה, דבר היוצר חוסרי לחות בעור לכן הוא מאבד מנפחו העור הופך צהבהב או אפור ומפסיק את הזוהר שלו ומתייבש. השומן התת עורי מצטמצם גם הוא בשכבות העמוקות של העור, ואט אט אנו רואות חללים בעור כאילו ונוצרו לנו שקעים עמוקים בעור את הוויטמינים נוטריינטים חומצות אמינו חומצות שומן ואת כל אבני היסוד שהוא ידע לעשות בצורה.

אז מה עושים הלכה למעשה?

בעור שלנו יש 3 שכבות עיקריות: 

אפידרמיס – עליונה

דרמיס – אמצעית

מתחת לשכבת האפידרמיס העליונה מסתתרת לה השכבה שאני הכי אוהבת שכבת הדרמיס.

מבחינתי אני כל היום מכוונת אליה ועושה כל מאמץ לשלוח אליה אותות בכל מיני מסרים על מנת לתפעל את המערכות ולא לתת להן להפסיק את עבודתן.

אותה שכבה בנויה מסיבי אלסטין וחלבון קולגן. בגילאי אמצע שנות השלושים לחיינו היא מפסיקה את עבודתה ומשום כך מתחילה נפילה ראשונה משמעותית של חוזק העור להיחלש.

בשכבה זו נמצאים כלי דם רבים וזעירים ועל גבם הם נושאים חמצן נוטריינטים, חומצות אמינו חומצות שומן המזינים את העור, בדרמיס ישנם גם בלוטות זיעה אשר אחראיות על הפרשת זיעה על גבי העור, בלוטות החלב אשר אחראיות על הפרשת חומרים שומניים המכסים את העור ומגנים עליו, ולבסוף גם זקיקי השערות והקולטנים השונים אשר רגישים לחום, לקור, למגע, לכאב וללחץ.

היפודרמיס (תת העור) – שכבה נוספת היא ההיפודרמיס. זוהי שכבת השומן של הגוף, אשר משמשת בעיקר לשמירה על חום הגוף על ידי יצירת בידוד. השכבה הזו עבה מאוד אצל אנשים שמנים, ודקיקה מאוד אצל אנשים רזים.

מדוע מזדקן העור?

כמו שאר האיברים בגוף יעילותו ותפקודו פוחתים עם הגיל. תהליך ההזדקנות הוא תהליך טבעי בחלקו, בתפיסה שלנו הזדקנות העור הינה דלקת תת קלינית. הזדקנות טבעית של העור שלא בשליטתנו היא דלקת מתמשכת בגוף המשפיעה ישירות על עור הפנים. דלקת תת קלינית מתמשכת יוצרת חוסר אספקת אבני בנין, הרס והזדקנות לתאים.

שינויים ביולוגיים פנימיים בלתי נמנעים כתוצאה מגיל וגנטיקה, עם ההזדקנות כמות ההורמונים משתנה, אנו מאבדות אסטרוגן, העור נעשה דק, בלוטות החלב מאטות והעור נעשה נפול.

כאן אנחנו נכנסות לתמונה משום שהזדקנות כתוצאה מגורמים חיצוניים שבשליטתנו – אורח החיים שלנו. אמנם תהליך ההזדקנות הוא תהליך טבעי ואינו פוסח על אף אחד מאיתנו, אבל יש סיבות המאיצות את תהליך ההזדקנות שאם נמנע מהן נוכל לעזור לעצמנו בעיכוב תהליך ההזדקנות:

  • לחץ ומתח נפשי
  • תזונה מופרזת ,לא מאוזנת שאינה בריאה ומזיקה לעור ולתהליכי בניית התאים
  • שתיית מים בלתי מספקת
  • חוסר פעילות גופנית
  • חוסר שינה
  • חשיפה לא זהירה לשמש
  • טמפרטורה קרה
  • עישון
  • שתיית אלכוהול מופרזת
  • זיהום אוויר
  • רעלים סביבתיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סגירת נגישות
התחילו צ'אט
Scan the code
היי!
איך אוכל לעזור לך?